Blog

Expat life: Moving into your new house!

Oh what a lovely job this was! One of my expat clients told me they were going to move to another house here in The Hague. This new house is closer to their kids school which is a big advantage. Last year and this year I helped them out about 20 times already. I helped sorting and organizing all their belongings and I gave things 'a home'. So the fact that they are moving out now might sound like a waste of time and money, but it definitely wasn’t. Because everything in the old house was now sorted, it costed a lot less time to arrange and sort everything. 

Their last move was a disaster unfortunately. It caused quite some headaches! So this was the opportunity to do things differently. I came up with a plan of numbering all the different rooms and build-in closets in the new house. We numbered every single item and box in the old house. My client then made a more than perfect floormap of the new house with all rooms numbered. She also printed the numbers in A4 size to stick them on the doors and walls. So it was clear to see which item belonged in which room. 

Even the moving company loved this concept and said that it worked very well! It saved them from asking many many questions like 'Where would you like to have this?' and 'Where can I put that?'' This really gave peace of mind for my clients! Now it's time to help them out to give everything in the new house 'a home'. At least we don't have to run around with all the boxes, because every item is already on the correct floor and in the correct room! 

If you need help yourself, just give me a call or send me a message.

opruimhulp den haag

Zwangerschapsverlof

Eind oktober 2023 heb ik mijn laatste opruimklussen in Den Haag en omgeving afgerond en op 6 november startte mijn zwangerschapsverlof. In die paar weken verlof heb ik niet stilgezeten. Ik voelde mij ook nog fit en er was nog genoeg te doen in huis. 

We zijn in januari van dit jaar namelijk begonnen aan een grote verbouwing, waarbij we nagenoeg alles zelf hebben gedaan. Van slopen tot isoleren en van het plaatsen van een nieuwe wand tot stuken en schilderen. 

Gelukkig was de babykamer bijna klaar, want op 4 december zijn mijn man en ik de trotse ouders geworden van onze zoon Charlie. Hij kwam twee weekjes eerder dan gepland en we zijn dolgelukkig dat hij er is! Op de foto zie je zijn kleine maar knusse kamertje. Met weinig ruimte is het een kwestie van niet te veel spullen in huis halen en praktische opbergoplossingen zoeken voor de spullen die je wél kwijt wilt.

De komende weken gaan we mondjesmaat verder met de badkamer zodra we tijd en zin hebben. Vanaf 26 februari 2024 ga ik met heel veel zin aan de slag met nieuwe opruimklussen in de buurt van Den Haag. Bel of mail me gerust alvast om een afspraak in te plannen!

opruimcoach den haag

Ondernemerschap 

Op 15 september 2023 nam ik deel aan een interessante en perfect georganiseerde tour door Den Haag. Het was een combinatie van awareness creëren voor online veiligheid, maar dan in een mix met lekker eten, nieuwe plekken in Den Haag ontdekken en dit alles samen met andere Haagse ondernemers. Het was een erg geslaagde middag! 


Ik werd aan het einde ook geïnterviewd:

“Een wat 'stoffiger' onderwerp als online veiligheid werd op een creatieve en originele manier onder de aandacht gebracht”, vertelt ondernemer Maartje van den Brul van Happy Huis. “Online onderwerpen zoals phishing kwamen ter sprake op een offline plek, in dit geval bij de Hofvijver. Zo bleven de onderwerpen veel beter hangen.” 


Klik hier om het hele artikel te lezen op de website van Dutch IT Channel. Ook op de website van Emerce werd een artikel over deze dag geplaatst.

home organizer the hague

English blog: Are you an Expat in The Hague?

Are you an expat and have you (recently) moved to The Hague? Alone or with your family? 

There is probably a lot on your mind. Let me help you unpack your boxes and (re-) organize your home. I help families to sort out all the things they gathered in the past years. But I also help to unpack the moving boxes and give everything a home. I can help you to declutter all your belongings, but I can also help you to organize them. Depending on your needs. 

We can do this together or you can tell me what you would like me to do. My goal is to help you create your home sweet home in the Netherlands. 

I've already helped quite some expat families this year, please read their experiences here


The costs are € 65,- Euros per hour. Please call or email me if you have any questions or if you would like more information. You can also use Google Translate to translate the rest of my website, while I am working on an English version. 

https://www.wieghuren.nl/product/rotan-wieg-huren/
home organizing den haag

Waarom een tweedehands babykamer ook heel tof is

Als ik momenteel denk aan duurzaamheid, dan denk ik aan onze nieuwe babykamer. In december verwachten wij ons eerste kindje. Super spannend! Voorlopig zijn we nog volop aan het klussen, maar ik kan niet wachten om er een paradijsje van te maken.

Je hoort van alle kanten dat je zo vreselijk veel spullen nodig hebt. En daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Maar, hoe lang ga je deze spullen eigenlijk gebruiken? En waar laat je het allemaal? 

Veel dingen koop je op voorhand omdat je ze nodig denkt te hebben. Of je hebt ergens gelezen of gehoord dat het onmisbaar is. Maar als je echt iets nodig hebt, heb je dat dan tegenwoordig ook niet binnen een dag in huis? En moet je het dan ook gelijk nieuw kopen? Of kun je het ook huren, lenen of tweedehands kopen? Zomaar wat dingen om eens bij stil te staan.

Terwijl ik dit schrijf, ben ik net over de helft van mijn zwangerschap. We hebben tot dusver amper nog iets gekocht. Al wel veel gekregen, van schattige knuffeltjes tot leuke pakjes en zelfs een mooie co-sleeper van een klant. De box en de kinderwagen hebben we ook al in huis. Deze hebben we voor een klein prijsje van vrienden overgenomen. De box was niet helemaal onze smaak, maar met twee nieuwe handgrepen voor de lade is hij nu echt top.

De commode komt straks bij mijn ouders vandaan, daar heb ik vroeger zelf nog op gelegen. Hoe bijzonder! Daarnaast kregen we al een enorme berg met tweedehands kleding en allerlei praktische spullen die nog zo goed als nieuw zijn. Denk aan kruiken, hydrofiele doeken, lakentjes, slaapzakken, speelgoed, een boxkleed, etc. etc.

Natuurlijk zullen ook wij nog de nodige spullen moeten aanschaffen, maar we proberen dit wel bewust te doen. Zo hebben we in ieder geval nog een autostoeltje nodig die we op Marktplaats gaan zoeken. Hetzelfde geldt voor een ledikantje. Uiteraard willen we er een gezellig kamertje van maken in onze eigen smaak. We gaan dus ook zeker nog verf en behang uitzoeken en leuke accessoires. Maar mijn punt is meer, waarom moet alles voor je baby nieuw zijn?

Nu snap ik dat niet iedereen mensen in zijn of haar omgeving heeft die nog babyspullen hebben. Maar besef je dat er meer opties zijn dan alles simpelweg nieuw te kopen. Dat kastje bijvoorbeeld waar je niets meer mee doet of die je bij de kringloop zag staan. Met een likje verf en nieuwe knopjes is het echt weer een plaatje. Je bespaart geld en het is nog origineel ook 😉

Ik hoop je hiermee vooral te inspireren en niet de les te lezen. Ben je nieuwsgierig naar het resultaat straks? Houd de komende tijd vooral mijn Facebook pagina en Instagram in de gaten. Wil je tips voor jouw situatie? Stuur me gerust een berichtje en ik denk graag met je mee!

duurzaamheid, minimaliseren, ontspullen

'Wat doet een Professional Organizer nu eigenlijk?'

Hiernaast vind je een mooie samenvatting die gemaakt is door de NBPO, de beroepsvereninging voor Professional Organizers. 

De één heeft wat meer moeite om zijn of haar agenda te beheren en kan moeilijk nee zeggen. Hierdoor stapelt het werk zich op. De ander heeft vooral een duwtje in de rug nodig om te beginnen met ontspullen. Hoe minder spullen je om je heen hebt, hoe meer rust je ervaart en hoe meer tijd er overblijft voor leuke dingen. Je hoeft je namelijk niet steeds te ergeren. Je raakt minder snel afgeleid. Het schoonmaken van je huis zal je ook makkelijker afgaan als er overal wat minder van staat. Het klinkt zo makkelijk he? Nou, ik weet dat dat voor veel mensen niet het geval is. 

Eigenlijk zit er dus altijd wel een onderwerp tussen waarbij je wat hulp kunt gebruiken, toch? 

Trek gerust aan de bel!

opruimhulp den haag

Leuke reactie van een tevreden klant

'Maartje heeft ons een goede boost gegeeven! Haar mindset over opruimen en ordenen werkt aanstekelijk en geeft direct resultaat. Aanpakken en door. Aanrader!''

Bij dit gezin ben ik slechts één middag over de vloer geweest om een begin te maken met de woonkamer. We begonnen simpelweg met één kast. We spraken af dat we gewoon zouden kijken hoe ver we zouden komen en daarna altijd nog een tweede kast konden aanpakken als de tijd en de energie er die middag nog waren. Uiteindelijk was dit het zetje dat ze nodig hadden en zonder mijn hulp pakten ze de volgende acties op. 

Bij de één ben ik een paar maanden een vaste dag per week aan het helpen, de ander kan al op weg geholpen zijn met een sessie van slechts 3-4 uur. Elke vraag is anders en ik pas mij aan de situatie aan. 

Quote: 'Ooit iemand gekend die gelukkiger was vóór het opruimen dan erna? 

Ik in ieder geval niet! Jullie wel? Weet je wel dat er wat moet gebeuren in huis, maar heb je de energie niet om eraan te beginnen? Dan neem ik die met me mee! Wedden dat het samen wél lukt? 

Check alvast de tips op mijn site voor meer info en neem contact met me op voor een gratis intakegesprek. 

professional organizer den haag

Leuke reactie van een blije klant

'Met jou krijg ik gewoon zin in opruimen! :) ''

Nadat we samen pas één sessie bezig waren geweest, kreeg ik een appje dat ze al helemaal de smaak te pakken had. Het opruimen werkte nú al aanstekelijk! Dit vond ik natuurlijk erg leuk om te horen. Niet lang daarna raakte ook de rest van het gezin in de ban van het opruimen. Het huis werd sessie na sessie weer wat overzichtelijker en iedereen kon alles makkelijker terugvinden omdat spullen nu een vaste plak hadden. Wat een blijdschap voor deze familie! 

opruimcoach kamer van koophandel

17-01-2023: De oprichting van Happy Huis

Yes, ik heb mijn bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en het avontuur als Professional Organizer kan beginnen! 

Enerzijds onwijs spannend om alle zekerheden van een baan in loondienst achter mij te laten, maar vooral heel tof om iets te gaan doen met mijn passie voor organiseren en ordenen.